gezondheid

Een gezonde mond is van groot belang voor een goede gezondheid. Parodontitis kan zelfs voor een verhoogd risico op hart- en vaatziekten zorgen. In de video hieronder wordt dit duidelijk uitgelegd:

Maar andersom kunnen gezondheidsklachten ook hun invloed hebben op uw mondgezondheid. Denk bijvoorbeeld aan diabetes, een schommelende bloedsuiker is er kans op meer bloedend tandvlees, een slechtere genezing van gingivitis of parodontitis of zelfs een ernstiger verloop van deze klachten. In diabetesNU heb ik een bijdrage over dit onderwerp geschreven, klik op diabetes en parodontitis Gezondnu om naar het artikel te gaan.

Een goede gezondheid kan helpen mondklachten beter te laten genezen of zorgen voor een minder ernstig verloop.

Een goede gezondheid begint bij gezonde voeding: Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding (Hippocrates 460 v.Chr).

Indien u dit wenst kan de behandeling ondersteund worden met een voedings- en eventueel suppletie-advies. Door middel van een door u vooraf ingevulde voedingsanalyse bespreken we welke aanpassingen er gemaakt kunnen worden in uw voedingspatroon. Doel hiervan is een gevarieerd voedingspatroon samen te stellen waarbij u alle benodigde voedingsstoffen aangeboden krijgt.

Soms is het nodig, bijvoorbeeld, wanneer er bijvoorbeeld door de huisarts een laag vitamine D-status geconstateerd is, aanvullend suppletie in te zetten. In geval van een te lage vitamine-D status zijn er bijvoorbeeld verbanden gelegd met een hogere bloedingsneiging van het tandvlees en een verminderde afweerreactie van het immuunsysteem.

Aan de hand van de besproken klachten en de voedingsanalyse bepaal ik samen met u welk advies passend is in uw situatie. Dit advies ontvangt u na de behandeling per mail zodat u het altijd ter inzage heeft.

Tijdens de opleiding tot orthomoleculair therapeut heb ik een paper geschreven over voeding en parodontitis, een artikel over mijn paper is in 2015 gepubliceerd in het Nederlands Tijdschrift voor Mondhygiëne. Klik hier om het artikel te lezen.